• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Veilig steppen

We willen graag dat jij en je kind veilig kunnen steppen. Micro Step BV heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en de Micro steps staan er dan ook om bekend dat ze duurzaam en zeer veilig zijn in het gebruik.

Mini en Maxi Micro
Het driewielige ontwerp van de Mini en Maxi Micro steppen zorgt voor stabiliteit en balans. Jonge kinderen zijn vaak erg enthousiast als ze het steppen eenmaal onder de knie hebben. Ze gaan hierdoor snel al best hard. Daarom is supervisie nodig van een volwassene om ervoor te zorgen dat ze niet te hard gaan, voetgangers uit de weg gaan en de stoeprand vermijden. Bij oversteekplaatsen aviseren wij van de step af te stappen.

ONZE VEILIGHEIDS CHECKLIST

1. Check voordat je kind met de Maxi of Mini gaat rijden of het T-stuur goed vast zit (het rode pennetje moet uitsteken, zodat het stuur gezekerd is). Check of alle bouten en schroeven goed vast zitten.

2. Wij adviseren om bescherming te dragen. Een helm, knie en elleboog beschermers voorkomen bulten en schaafwonden. Hoewel wij in Nederland gewend zijn om zonder helm te fietsen is dit internationaal wel gebruikelijk. 

3. Let er op dat je kind niet van heuvels af stept waarbij de step te snel accelereert.

4. De rem kan heet worden bij contant gebruik. Dit geldt voornamelijk voor landen met heuvels en bergen, in Nederland zal het niet zo snel voorkomen. 

5. Wij adviseren om je kind niet sneller te laten steppen dan 5km/h.

6. Let er op dat je kind niet op de straat stept met gemotoriseerd verkeer.

7. Neem de verkeersregels in acht.

8. Er kan maar een kind tegelijk op een Micro step.

9. Mocht je kind 's nachts of in de schemering steppen, zorg dan voor goede verlichting, reflecterende kleding en een bel.

10. De Maxi/Mini Micro-scooter moet niet worden gebruikt op een ondergrond die nat is, met olie besmeurd, vies, zanderig of bevroren..

11. In natte condities is er gevaar dat je met de step gaat slippen. Wij adviseren de step dan niet te gebruiken, en anders in ieder geval eerst je kind te laten oefenen. De rem werkt minder goed in natte condities. Hou hier rekening mee.

12. Doe geen aanpasisngen aan de step. In dat geval verloopt het recht op garantie.

13. De maximale belading 35 kg lichaamsgewicht voor de Mini Micro Deluxe en respectievelijk 50 kg voor de Maxi Micro Deluxe, en 100kg voor Micro steps voor volwassenen

14. BELANGRIJK: Als de bouten vaak losgeschroefd worden verminderd dat het effect van de anti slip en kunnen ze sneller uit zichzelf losdraaien. 


Kwaliteit & Veiligheid

Al onze producten zijn gefabriceerd volgens de Europese regelgeving EN14619 en EN71-1.